Handige tips voor installatie van wandbekleding

Uw bekleding selecteren
Er is een aantal verschillende soorten bekledingen om uit te kiezen, elk met zijn eigen voor- en nadelen met betrekking tot duurzaamheid, kosten, onderhoudsgemak en installatie, levensduur en geschiktheid voor de instelling waarop het wordt toegepast. Bij het selecteren van het soort bekleding dat u wilt, moet u meer overwegen dan alleen hoe het eruit ziet. Een gevelbekleding die wordt aangebracht op de buitenkant van uw huis, in de keuken of badkamer, moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen vocht, waardoor palliside of vinylbekleding perfect is voor het werk, omdat ze zeer resistent zijn tegen kromtrekken, maar die van onbehandeld ply-hout zijn absoluut niet.

De muur voorbereiden
Voordat u begint met het aanbrengen van de bekleding, moet u eerst wat voorbereiding op de kale muur of ondergrond uitvoeren. Zorg ervoor om de muur eerst goed te reinigen met een vochtige, pluisvrije doek om mee te beginnen. Maak van de gelegenheid gebruik om ook de bekleding te coaten die u hebt gekozen, maar veeg deze eerst af met een vochtige doek of een beetje isopropylalcohol.

Gebruik de juiste lijm
Als het gaat om het veilig installeren van de bekleding, is niet alleen elke oude lijm voldoende, tenzij u wilt dat de lamellen zich onverwacht losmaken. Let op dat u alleen een neutrale niet-uithardende lijm gebruikt; Dow 795 of 995 doet het in dit opzicht goed. Het is vrij belangrijk om te onthouden dat je je lijmen niet moet mengen, als je begint met een 795, houd je daar dan aan voor de duur van de klus, en meng je het op een gegeven moment niet met 995. Gebruik een munt wanneer je het aanbrengt klodder en probeer een kleur te vinden die ongeveer overeenkomt met de behandeling van de bekleding die u gebruikt. Laat deze lijm ongeveer 21 dagen uitharden voordat u de bekleding op de muur aanbrengt.

Overweeg de instelling
Zoals ik al eerder zei, moet u overwegen wat de omgeving is waar u de bekleding gaat aanbrengen. In gebieden die worden blootgesteld aan barre weersomstandigheden zoals zon en regen, of in vochtige gebieden zoals die in badkamers of keukens, moet u het materiaal adequaat behandelen, anders kromtrekken of krimpen. Het is een goed idee om de bekledingspanelen behandeld maar los te laten in het gebied waar ze worden aangebracht gedurende minstens twee weken voordat ze worden geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat eventuele vormveranderingen, zoals krimpen, worden doorgevoerd voordat u ze aan de muur en aan elkaar bevestigt, wat op dit punt schade kan veroorzaken.

Onderhoud
Over het algemeen is onderhoud aan de meeste soorten gevelbekleding eigenlijk vrij eenvoudig en vereist het vrijwel geen professionele hulp, vooral als je in staat bent om met succes doe-het-zelf uit te voeren. Vlekken, vuil en verkleuring kunnen meestal worden verwijderd door het oppervlak te wassen met een vochtige doek en wat zeepwater. Veeg het gebied voorzichtig schoon of dep het vuil weg. Krassen, scheuren of niet-verwijderbare vlekken kunnen in de meeste gevallen worden gecorrigeerd met wat houtvuller en vervolgens opnieuw worden behandeld om een ​​uniforme kleur en toon te waarborgen.

Persoonlijk zou ik niet aanbevelen dat dit soort werk door een leek wordt gedaan, het is een kieskeurige taak en vereist extreme precisie, maar het is geenszins een onmogelijke taak. Vergeet echter niet dat het tijd en extra speciale zorg vergt, als je dit niet doet, zal dit waarschijnlijk resulteren in een aantal nogal onhandige resultaten, die er uiteindelijk plakkerig uit zouden zien en uiteindelijk gewoon op de grond belanden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *